Χοιρινό φιλέτο με κρεμώδη σάλτσα μανιτάρια με ζυμαρικά

Η Συνταγή αυτή είναι από το  craftycookingbyanna

Συστατικά

800 gr έως 1 κιλά χοιρινό φιλέτο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Μανιτάρια Portabella 400γρ σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι ή κορν φλαουρ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκο ​​σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Οδηγίες

Κόψτε το φιλέτο χοιρινού κρέατος σε πολλά κομμάτια, πάχους περίπου 2,5 εκ.
Σε μια μεγάλη πλάκα ή χρησιμοποιήστε μια τσάντα (ευκολότερο να ανακατεψετε) ανακατέψτε αλεύρι, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα και αλάτι / πιπέρι.
Αλευρώστε με το μείγμα το χοιρινό και τα ρίχνουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος.

Μειώστε τη φωτιά στο μισό, ​​προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ελαιόλαδο.
Προσθέστε φέτες κρεμμυδιού και μανιτάρια στο τηγάνι.
Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και καραμελωθούν τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε 2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλαουρ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε λευκό κρασί και ζωμό κοτόπουλου, ξύνοντας όλα τα κομμάτια στο κάτω μέρος του τηγανιού.

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γιαουρτι (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμας).
Βάλτε το μαγειρεμένο χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά έως ότου η σάλτσα πήξει σε μια σάλτσα (θα πήξει περισσότερο όσο σερβίρετε).
Ρυθμίστε το αλάτι και το πιπέρι, στη γεύση.
Μαγειρέψτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες σε ένα πακέτο.
Προσθέστε στο τηγάνι και ανακατέψτε με τηννκρεμώδη σάλτσα μανιταριών.
Γαρνίρετε με σχοινόπρασο, θυμάρι, άνηθο ή φρέσκο ​​μαϊντανό.
Σερβίρετε και απολαύστε!

Η Συνταγή αυτή είναι από το  craftycookingbyanna

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη και εύκολη Σπανακόπιτα…
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με καρύδια, σταφίδες και μέλι…Νηστίσιμα