Σοκολατοκέικ με κολοκυθάκια
Στην εποχή των κολοκυθιών, δεν μπορούσα παρά να δοκιμάσω αυτό κέικ. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές,αλλά βρήκα τη δική μου με βάση τα προϊόντα στο ψυγείο και το ντουλάπι μου.
Ήμουν λίγο δύσπιστος, αλλά αποδείχθηκε πολύ νόστιμο. Ακόμα και αύριο νομίζω ότι θα το επαναλάβω Δίνω γενναιόδωρα σε συγγενείς και φίλους. Μπορείτε να βάλετε και τριμμένα καρύδια μέσα και μπορώ να ρίξετε σοκολάτα από πάνω.
Υλικά:
200 γραμμάρια τριμμένα και καλά στιμένα κολοκύθια
Αυτή είναι η ποσότητα που λαμβάνεται μετά το στίψιμο. Χρειάζεστε κολοκύθια περίπου 300-350 γραμμάρια. Τρίψτε τα κολοκύθια και αφήστε για περίπου 20 λεπτά, στο αλάτι. Στη συνέχεια, στραγγίξτε καλά στο πανί.
100 g φυστικοβούτυρου
3 αυγά
1 κουτ βανίλια
1/2 κουτ κανέλα
30 γραμμάρια κακάου
20 g αλεύρι καρύδας
70 g ζάχαρη
5 g μπέικιν πάουντερ
Παρασκευή:
Χτυπάμε τα κολοκύθια με το βούτυρο και τα αυγά σε ένα μπλέντερ. Το μείγμα στη συνέχεια μεταφέρεται σε
ένα μπολ. Προσθέστε τα άλλα συστατικά και κτυπήστε με ένα μίξερ. Γίνεται λίγο υγρό, αλλά μην ανησυχείτε
για αυτό. Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά. Αλλά ο φούρνος μου είναι αέριο. Παρακολουθήστε το και θα δείτε πότε είναι έτοιμο.
16 κομμάτια βγαίνουν. Ο ταψί μου έχει διαστάσεις 21 επί 25 cm.
Το φυστικοβούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί με λίγο ταχίνι ή αλεύρι.
Καλή Επιτυχία