Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Διαφήμιση

Η ποιο νόστιμη και ζουμερή σοκολατόπιτα

Υλικά

για το παντεσπάνι
120 γρ βούτυρο καρύδας
85 γρ κακάο
240 γρ αλεύρι
350 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 αβγά (ειδική σκόνη αβγών για Βιγκάν)
350 μ.λ. φρέσκο γάλα καρύδας
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

για την κρέμα σοκολάτας
40 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
3 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
300 μ.λ. γάλα καρύδας
1 κουταλιά έλαιο καρύδας
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας
40 γρ κακάο
150 γρ ζάχαρη
3 κουταλάκια κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
300 ml γάλα καρύδας
1 κουταλιά έλαιο καρύδας

Διαφήμιση


για το γλάσο σοκολάτας
80 μ. λ. γάλα καρύδας
75 γρ. βούτυρο καρύδας
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο βουτυρώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 εκ. περίπου και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο κακάο για να μη κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.
Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το γάλα, το ανακατεύουμε με το λεμόνι τη ζάχαρη με το βούτυρο καρύδας και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά να αφρατέψουν προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και χτυπάμε για δύο λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στο πυρέξ και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Διαφήμιση

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά και το γάλα κρύο και ανακατεύουμε καλά έως να σιγοβράσει για 1 λεπτό και μετά το αφαιρούμε από την εστία. Προσθέτουμε το βουτυρο καρύδας ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να το διατηρήσουμε ζεστό..
Μόλις ψηθεί το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο και ζεστό, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με την ανάποδη πλευρά από μία ξύλινη κουτάλα σαν κόσκινο με αραιές τρύπες.
Περιχύνουμε πάνω από το ζεστό κέικ τη ζεστή κρέμα σοκολάτας αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει για λίγο, την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ετοιμάζουμε το γλασο σοκολάτα
Απλώνω από πάνω της όλο το γλάσο σοκολάτας όσο είναι ακόμη ζεστό.

Διαφήμιση