Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά της συνταγής μας

1 σουπιά φρέσκια ή κατεψυγμένη 1000-1200 γρ. κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
500 γρ χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
πάπρικα γλυκιά
τζίντζερ σκόνη
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ μακαρονάκι κοφτό
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
2-3 μπαχάρια

Εκτέλεση της συνταγής μας

Πλένουμε, σουρώνουμε την σουπιά, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, και την σωτάρουμε με το μισό λάδι σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι, τζίντζερ, πάπρικα, αλάτι, και αφήνουμε για 10 λεπτά να σωταριστούν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 10 λεπτά να εξατμισθεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 1 λίτρο ζεστό
ζωμό λαχανικών ή νερό και αφήνουμε τη σουπιά να βράσει 20-25 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα το μακαρονάκι και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει.

Αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα, αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε!!

Photο: Το Πιθάρι

 

Προηγούμενο άρθροΤρίγωνα με πανοράματος με κρέμα σοκολάτα
Επόμενο άρθροΝτολμαδάκια Γιαλαντζί: Η αυθεντική συνταγή από την Πόλη