Για τις μέρες της Νηστείας και όχι μόνο.
Αυτή τη συνταγή την έκανα τρεις δεκαετίες στο μαγαζί μου σαν κυρίως πιάτο ή μεζεδάκι.

Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 κιλό κρεμμύδια
(Πάντα η αναλογία είναι ένα προς ένα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κρασί
2 δαφνόφυλλα
Κόκκους πιπέρι
Γαρύφαλλο σκόνη ή καρφάκια
Γλυκιά πάπρικα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Καφτερό προαιρετικά αλλά του πάει πολύ.

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τις σουπιές τις τεμαχίζουμε
και στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο τις ροδίζουμε.
Τις αφαιρούμε και συνεχίζουμε ρίχνοντας πάλι ελαιόλαδο
τα κρεμμύδια στα τέσσερα κομμένα το σκόρδο και έπειτα τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο.
Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τις σουπιές
και τα υπόλοιπα υλικά δαφνόφυλλα, πιπέρι, γαρύφαλλο, ζάχαρη, κρασί και πάπρικα.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο ή σε ταψί το υλικό μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου μισή ώρα. (Φώτο 4)

Καλή Απόλαυση.

Η Συνταγή είναι του κου Stavros Tsalampounis