Ανακαλύψτε την απόλαυση ενός αφράτου και γεμάτου γεύση σουφλέ κοτόπουλου με μανιτάρια. Μια εύκολη συνταγή για ένα χορταστικό γεύμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Συστατικά:
2 φιλέτα κοτόπουλου
400 γρ. μανιτάρια champignon
1 κρεμμύδι
100 γρ. τυρί (όποιο σας αρέσει, τριμμένο)
Αλάτι, μπαχαρικά (κατά βούληση – πιπέρι, τσίλι, πάπρικα)
Για την μπεσαμέλ:
50 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
400 γρ. γάλα (κρύο)
Αλάτι, μπαχαρικά (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα μανιτάρια σε φέτες. Τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι και πάπρικα.
Ψήνουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα στεγνό τηγάνι μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα σύρμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
Βράζουμε την μπεσαμέλ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι και τα μπαχαρικά που επιθυμούμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ψημένο κοτόπουλο και τα σοταρισμένα μανιτάρια με την μπεσαμέλ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο ταψί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του σουφλέ με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να πάρει το σουφλέ ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.