Αυτή η συνταγή για σουφλέ με πέννες, μπεσαμέλ και κασέρι είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.

Υλικά:

500 γραμμάρια πέννες
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
100 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση:

Βράστε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια λεία και κρεμώδης μπεσαμέλ.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο κασέρι και τη μοτσαρέλα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Προσθέστε το μπέικον, τις βρασμένες πέννες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε το μείγμα πέννας.
Πασπαλίστε με την λγη παρμεζάνα και λιγη μοτσαρέλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε το σουφλέ σε φριτέζα αέρος στους 175°C για 15 λεπτά.

H συνταγή της κας Rena Babatsi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθόπιτα σουφλέ ένα πιάτο για όλη την οικογένεια comfort foods στα καλύτερά του μιλάμε για δύο ειδη κολοκυθιού πράσινο κολοκύθι και κολοκύθα υπέροχα υλικά  που μαγειρεύεται πολύ γρήγορα πολύ εύκολα δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία ψιλοκόβουμε κολοκύθα τρίβουμε κολοκυθάκια αυτό είναι όλο και μετά αφήνουμε το φούρνο να κάνει τη δουλειά του

Υλικά:

  • 500 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας, τριμμένη
  • 200 γρ. ψητή γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση (για τη ζύμη)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • Ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού σε νιφάδες