Σουφλέ Πίτσας
Αυτή η εκδοχή της Πίτσας Σουφλέ δεν μοιάζει με καμία συνηθισμένη πίτσα που μπορεί να έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
Ζύμη
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
260 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλάκια μπέικιν
Λίγο αλάτι
Γέμιση
1 ντομάτα ή 10 ντοματίνια
150 γρ μπέικον
200 γρ γαλοπούλα
Ελιές
400 γρ μανιτάρια
Ρίγανη
400 γρ κίτρινο τυρί
4 αυγά
200 ml γάλα
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάξτε τη ζύμη και ανακατέψτε το λάδι και το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Μόλις αναμειχθούν, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε πρώτα με ένα
κουτάλι και μετά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα ντοματίνια, το μπέικον και τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε τα όλα σε ένα μπολ (εκτός από το κίτρινο τυρί) και ανακατέψτε τα μαζί.
Βουτυρώστε ένα ταψί 40 x 27 εκ. και απλώστε το ζυμάρι. Αμέσως μετά, τοποθετήστε από πάνω τη μισή γέμιση από το προηγούμενο βήμα και πασπαλίστε με τριμμένο κίτρινο τυρί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και το υπόλοιπο κίτρινο τυρί με τον ίδιο τρόπο όπως προηγουμένως.
Χτυπήστε τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και όταν ομοιόμορφα ενωθούν, περιχύστε την πίτσα.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 °C μέχρι να ροδίσουν.
Η Φωτό είναι της Ρούλα Βάγγου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πίτσα σκεπαστή με σφολιάτα
Υλικά:
1 πάκο σφολιάτα
Κέτσαπ,μουστάρδα
Πάριζα,τυρί γκούντα,πιπεριά πράσινη,κόκκινη,
Ντομάτα,ρίγανη,πιπέρι.
Αυγό,σουσάμι.
Εκτέλεση:
Την πρώτη σφολιάτα την άλειψα με κέτσαπ και μουστάρδα.
Έριξα λίγο ρίγανη, και πιπέρι.
Έβαλα πάριζα,τυρί γκούντα,πιπεριές,και ντομάτα και έκλεισα με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χάραξα την πίτα και την άλειψα με αυγό και σουσάμι.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας