Αυτή είναι  συνταγή για γρήγορη πιτα με ζύμη από φύλλα, κοντά σε εκείνο που αγοράζετε από το φούρνο. Αυτή η συνταγή είναι με κρέας κιμά αλλά φυσικά, μπορείτε να προσαρμόσετε την γέμιση σύμφωνα με την επιθυμία σας.

Συστατικά:
500 γραμμάρια έτοιμης ζύμη(φύλλα) για πίτα
1 κρεμμύδι κεφάλι ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια κιμά
100 ml ελαίου
αλάτι πιπέρι

Παρασκευή

Κατ ‘αρχάς, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το κιμά και τέλος προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Αλλείψτε το ταψί με λάδι.
Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα φύλλου στο τηγάνι και πασπαλίστε με λάδι.
Προετοιμάστε ένα μείγμα λάδι και νερού σε ένα φλιτζάνι και πασπαλίστε κάθε στρώμα με αυτό το μείγμα.

 Τοποθετήστε το δεύτερο στρώμα, ψεκάστε λάδι και νερό και προσθέστε μέρος του σωταρισμένου κιμά. Συνεχίστε μέχρι να ολοκληρώσετε όλα τα στρώματα με κιμά.
Επαλείψτε το τελευταίο στρώμα με λάδι και λυγίστε τα άκρα για να κλείσετε το μπούστο.


Ψήνουμε σε θερμοκρασία 200-230 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει ένα όμορφο καφέ / χρυσό χρώμα.

Καλή σας όρεξη
Προηγούμενο άρθροΧρωματιστό Γιαούρτι Σκόρδου με Καρότα
Επόμενο άρθροΦανταστικές κρέπες αλμυρές….στο φούρνο