Το μπριός σφολιάτας είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την αφράτη υφή του μπριός με την τραγανή σφολιάτα. Είναι ιδανικό για πρωινό, για σνακ ή για επιδόρπιο, και μπορεί να συνοδευτεί με μαρμελάδα, μέλι, σοκολάτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Υλικά:
200 ml νερό
200 ml χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
150 ml σπορελαιο
2 αυγά χωρισμένα (κρόκος+ ασπράδι, τα ασπραδια στην ζυμη και οι κροκοι επαλειψη)
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
(Αν το κάνετε αλμυρό 2 κουτ της σουπας)
800 γρ αλεύρι περιπου η ζυμη να είναι μαλακή
Από πανω έβαλα τους κροκους ανακατεμενους με χαρουπομελο και πασπαλισα με καστανή ζάχαρη
125 γρ βιτάμ εκτός ψυγείου να μαλακώσει πολυ αυτό το βάζω πανω στο φυλλο
Ψήσιμο στους 200 αντιστάσεις για 20 λεπτά
Εκτέλεση:
Όλα τα υγρά μαζί με την μαγιά ανακάτεμα και τέλος το αλεύρι αφήνω να διπλασιαστεί
Αφού γίνει αυτό λαδωνω χέρια και επιφάνεια με σπορελαιο και πιεζω σε 1 εκατοστό με τα χέρια μου την ζυμη
να γίνει ένα μεγάλο φυλλο, παιρνω με το χέρι Βιταμ και αλείφω όλο το φυλλο, διπλωνω στην μέση την μια πλευρα, βάζω παλι βιτάμ, διπλωνω και την άλλη και μετά την αντίθετη πλευρα και τελειώνουμε όλο το βιτάμ παταω με τα χέρια και κόβω σε λωρίδες τις στρίβω και κλείνω σε στεφάνι, τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί επαλειφω και ψήνω
H Εκτέλεση είναι της κας Olga Sv