Για περάστε … να ευχαριστηθείτε τις ωραιότερες κρέπες του κόσμου χαχαχα
Υλικά
Για τον χυλό!!
3 αβγά
2 ποτήρια γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι ελαφρύ
2 ποτήρια αλεύρι
2 βανίλιες!!
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός…Αφήνουμε τον χυλό μια ώρα στο ψυγείο Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει. Με ένα φλιτζάνι του καφέ ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι. Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός. Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε. Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ότι θέλουμε. Είτε αλμυρές είτε γλυκιές!!
H Συνταγή είναι της κας Eleni Drakoulidou