Μπουγάτσα Γλυκιά με κρέμα

Απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό που θα σας αφήσει εσάς και την οικογένεια με την λαχτάρα
πότε θα την ξαναφτιάξετε.

Μπορείτε να ετοιμάσετε την κρέμα το προηγούμενο βράδυ εάν θέλετε να εξοικονομήσετε  χρόνο

Το έφτιαξα επίσης με γάλα χωρίς λακτόζη και ήταν νόστιμη. 😋

Υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κρουστας
1 λίτρο πλήρους γάλακτος
150g ζάχαρη άχνη
110γρ κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τσίμπημα αλατιού
3 αυγά ελεύθερης βοσκής
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο για το φύλλο
Αχνη ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση.

Φυλάξτε ένα φλιτζάνι γάλα και ρίξτε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να
βράσει για να λιώσει η ζάχαρη. Σβήστε τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το το γάλα που φυλάξατε, χτυπήστε ελαφρά το κορνφλαουρ για να διαλυθεί,
στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και την πρέζα αλάτι. Χτυπήστε καλά για να συνδυάσετε.
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα κορνφλαουρ να το αναμείξουμε και ανακατευουμε συνεχώς.

Χρησιμοποιήστε σχεδόν το ήμισυ του ζεστού γάλακτος στο μείγματος κορνφλάουρ και, στη συνέχεια,
ρίξτε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα.
Σε χαμηλή φωτιά και με υπομονή, ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απενεργοποιήστε τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε.
Καλύψτε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και ψύξτε στο ψυγείο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρίστε το κάτω μέρος ενός στρογγυλού ή ορθογωνίου ταψιου και τοποθετήστε τα μισά από τα φύλλα, το καθένα το βουτυρώνετε και το τοποθετείται το ένα πάνω στο άλλο.

Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα για να την χαλαρώσετε εάν βρισκόταν στο ψυγείο όλη τη νύχτα και απλώστε την πάνω από τα φύλλα, και καλύψτε την με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώστε ξανά τα φύλλα ένακαι σφραγίστε τις άκρες.
Βουρτσίστε ξανά την επιφάνεια με βούτυρο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε ζεστή με άχνη ζάχαρης άχνη και κανέλας.

ΠΗΓΗ: Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΠίτα με λάχανο και φέτα
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο γλυκάκι