Η σπιτική σάλτσα ντομάτας είναι ένας θησαυρός στη μαγειρική, προσφέροντας μια γευστική βάση για αμέτρητες συνταγές. Αυτή η συνταγή, με την απλότητα και την αυθεντικότητά της, θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τη γεύση του καλοκαιριού όλο το χρόνο.
Υλικά:
15 κιλά ώριμες ντομάτες
10 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
10 κρεμμύδια ξερά άσπρα
1 κεφάλι σκόρδο με την φλούδα
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πιπέρι μαύρο
500 ml ελαιόλαδο
Βάζα αποστειρωμένα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες πιπεριές τα κρεμμύδια και το βασιλικό και τα περνάω στο μπλέντερ το μεγάλο τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
την μεγάλη και βάζω μπροστά την φωτιά μετά σε δύο ώρες ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο μαζί με την φλούδα φιστίκια
πλημενο και στο τέλος του θα έχει κατέβει πάρα πολύ τα υγρά του η σάλτσα θα ρίχνουμε μέσα το λάδι και ξανά το αφήνουμε για δέκα λεπτά
και η σάλτσα είναι έτοιμο και το ρίχνουμε σε αποστιρωμενα βάζα το καπάκονω και τα γυρίζουμε Τούμπα για έξι ώρες!
Πάρα πολύ ωραία σάλτσα έτοιμο για ότι θέλετε το ζεσταίνουμε λίγο και είναι έτοιμο δεν θέλει τίποτα μέσα!
Συσκευασία της σάλτσας:
Αφού κρυώσει ελαφρώς η σάλτσα, τη γεμίζουμε στα αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας λίγο κενό χώρο από το καπάκι.
Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα για 6 ώρες.
Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi