Υλικά

2 – 2 1/2 κιλά σε κύβους μοσχαρίσιο κρέας
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
6 ολόκληρα γαρίφαλα
6 κοκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια ξύδι κόκκινου κρασιού
220γρ σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντοματο πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
6 μεσαία κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζάνι λάδι
Νερό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
– Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι λάδι στην κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά. Τσιαγρίστε το κρέας σε όλες τις πλευρές. Μόλις ροδίσουν, μεταφέρετε σε ένα πιάτο, γεμάτο με χαρτοπετσέτες για απορρόφηση του λαδιού.
– Χρησιμοποιώντας το ίδιο λάδι, που έχετε τσιγαρίσει το κρέας, προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο σας. Μαγειρέψτε έως ότου τα κρεμμύδια είναι ημιδιαφανή.
– Προσθέστε πίσω στο κρέας μαζί με σάλτσα ντομάτας, πάστα ντομάτας, σκελίδες σκορδου, όλα τα μπαχαρικά, ξυλάκι κανέλας, δάφνη, ξύδι, αλάτι και πιπέρι (για την γεύση).

 

Ανακατέψτε καλά, φροντίζοντας το κρέας να επικαλυφθεί με ντομάτες. Τέλος προσθέστε ζάχαρη και καλύψτε το κρέας με νερό. Χαμηλότερη θερμοκρασία και σιγοβράστε, σκεπασμε΄νο για 2 ώρες, ανακατεύοντας συχνά.
– Μετά από 2 ώρες, ανακατεύετε το κρασί και τα κρεμμύδια σε φέτες, μεταφέρετε σε ένα κεραμικό σκεύος ή πυρέξ, σκεπάστε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
Ανακατέψτε 2 ή 3 φορές.

– Σερβίρετε με φέτα και με λίγο φρέσκο ​​ψωμί

Beef Stifado

Ingrentients
2 – 2 1/2 lbs beef cubes/stew meat
1 small onions diced
5 cloves garlic sliced
6 whole cloves
6 allspice berries
2 bay leaves
2 tsp red wine vinegar
8 oz tomato sauce
1 teaspoon tomato paste
1 teaspoon sugar
6 medium onions sliced thick
1 cup red wine
1/4 cup EVOO
Water
Salt and pepper (to taste)

Instructions
– Add 1/4 cup EVOO to pot and heat over medium flame. Brown the meat on all sides. Once browned, transfer to a plate, lined with a paper towel to absorb oil.
– Using same oil you browned the meat, add your diced onions and garlic. Cook till onions are translucent.

 

– Add back in the meat along with tomato sauce, tomato paste, cloves, all spice berries, cinnamon stick, bay leaves, vinegar, salt and pepper (to taste). Stir it well, making sure meat is coated with tomatoes. Finally add in sugar and cover meat with water. Lower temperature and simmer, covered for 2 hours, stirring often.
– After 2 hours, stir in wine and sliced onions, transfer to a ceramic baking dish, cover and bake in a preheated, 375° F (190°C) oven for 1 hour. Stir 2 or 3 times for that hour.
– Serve with a side of feta and some fresh crusty bread

Credit: Kosta Karaminas