Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 φύλλα δάφνης
μπαχάρια (όπως μπαχάρι, γαρίφαλο, πιπέρι)
λίγη κανέλα
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη δάφνη, τα μπαχάρια, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται. Σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα με το κρέας και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου