Δείτε Επίσης: Γιουβέτσι με χυλοπιτάκι | Γιουβέτσι κοτόπουλο…δείτε πόσο απλά το κάνω

Κοκκινιστό χοιρινό με καπνιστή πάπρικα και κριθαρακι

Συστατικά

2 συσκευασίες κριθαρακι καταψυγμένο κριθαράκι ΜπαρπαΣταθης500γρ
800γρ χοιρινό μπούτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
500 γρ σάλτσα ντομάτας [1 συσκευασία]
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κ.γ. φασκόμηλο αποξηραμένο ή 5-6 φύλλα φρέσκο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε το χοιρινό και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου 45λ με ώρα. Από τις 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου, προσθέτουμε τις 3 στο χοιρινό μαζί με αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα που έχει θερμανθεί , βάζουμε το χοιρινό και το αφήνουμε μέχρι να καβουρδιστεί. Έπειτα βγάζουμε το χοιρινό, εφόσον είναι έτοιμο, και στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία.

Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε και την πάπρικα και επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσθέτοντας 2 κ.σ αλεύρι. Όταν το αλεύρι αναμιχθεί καλά , προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, ζωμό και το φασκόμηλο και μόλις παρει μία βράση βάζουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 15’.
Tο χοιρινό εφόσον είναι έτοιμο προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού.

Για το κριθαράκι
Οσο γίνεται το χοιρινό, προθερμαίνουμε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το κριθαράκι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μπορείτε αντί για νερό να βάλετε ζουμί από το μαγειρεμένο χοιρινό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει με τα υγρά του. Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο σερβίρουμε και καλή σας όρεξη

Δείτε Επίσης: Γιουβέτσι με χυλοπιτάκι | Γιουβέτσι κοτόπουλο…δείτε πόσο απλά το κάνω
Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες Σφουγγάτες με μέλι
Επόμενο άρθροΓεμιστά δαχτυλίδια μελιτζάνας: Η απόλυτη συνταγή για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο!