Στρουντελ με κρέμα – μαρμελάδα – κεράσι
Συστατικά:
1 φύλλο Σφολιάτα
Μαύρο κεράσι ή μαρμελάδα κεράσι
Κεράσια σε σιρόπι
Ζάχαρη άχνη
Σπόροι ζάχαρης
Αυγό και γάλα (για βούρτσισμα)
Για την Κρέμα:
500 g γάλακτος
2 κρόκους αυγών
70 g ζάχαρη
40 g κορν φλαουρ
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε
Τρίβουμε το ξύσμα από το λεμόνι και ρίχνουμε και το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει
Βάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που θα
εφάπτεται πάνω στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτα και αλείφουμε με μαρμελάδα το φύλλο και αφήνουμε 5-6 εκ
από τις άκρες χωρίς να τις επαλείψουμε με μαρμελάδα.
Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο του φύλλου και βυθίζουμε τα κερασάκια μέσα στην κρέμα
Αλείφουμε τα άκρα με το μείγμα αυγού και διπλώνουμε το φύλλο και το σφραγίζουμε γύρω γύρω.
Βάζουμε το στρουντελ σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με μείγμα αυγού.
Πασπαλίζουμε σπόρους ζαχαρης
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ετοιμοοοοοοοο