Παντεσπάνι σαβαγιάρ στο σπίτι.

Χρειαζόμαστε λοιπόν:

100 γρ αλεύρι,
100 γρ ζάχαρη,
4 τεμάχια αυγά,
1 κουπα ζάχαρη άχνη.

Παρασκευή:

Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια στο ψυγείο.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη μισή ζάχαρη σε μια πλούσια ελαφριά μάζα.
Χτυπάμε για περίπου 4-5 λεπτά. Παίρνουμε τα ασπράδια από το ψυγείο, τα χτυπάμε να γίνουν αφρός, προσθέτουμε σταδιακά το δεύτερο μισό της ζάχαρης και τα χτυπάμε να κανουν σταθερες κορυφες. Προσθέστε το ένα τέταρτο από τα χτυπημένα ασπράδια
και το κοσκινισμένο αλεύρι στους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπραδια στη χτυπημένη μάζα σε δοσεις, αλλά ήδη την ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω. Καλύψτε το ταψί με χαρτι ψησίματος. Βάζουμε την έτοιμη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιαχνουμε μπισκότα μήκους 7 εκ. – 8 εκ. και πλάτους 1,5 εκ. στο χαρτι σε απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα σουρωτήρι πασπαλίζουμε από πάνω τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Μην ανοίγετε το φούρνο κατά το ψήσιμο.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Валентина Кузьмова

ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ AROMA GREY 400w 6 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 06-11260, ESTIA – cookforall.gr
ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ AROMA GREY 400w 6 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 06-11260, ESTIA – 5207158011260 – ESTIA
Προηγούμενο άρθροΣαγανάκι με καπνιστό τόφου
Επόμενο άρθροΕλαφρύ γλυκό κρεμώδες με μπισκότα έτοιμο σε 15 λεπτά!