Μίνι κεμπάπ κοτόπουλου

Advertisement

Το κεμπάπ είναι ένα πιάτο με κρέας με προέλευση Μέσης Ανατολής και της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το κεμπάπ κιμάς κοτόπουλου αρέσει περισσότερο σε όλες τις ηλικίες, έτσι μπορείτε να φανταστείτε πόσο
νόστιμα είναι.

Συστατικά:

Κρεμμύδι – 1 μέτριο
Φύλλα κόλιανδρου – 3 κουταλιές της σούπας
δυοσμο – 2 κουταλιές της σούπας
Πράσινα τσίλι – 2 έως 3
Σκόρδο – 9 σκελίδες
Τζίντζερ – κομμάτι 2 εκ
Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα – 500 γραμμάρια
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κόκκινη σκόνη τσίλι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κολίανδρος σε σκόνη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο σε σκόνη – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σκόνη κουρκουμά – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Λάδι (για τηγάνισμα) – 2 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση :

Σε έναν κόφτη προσθέστε κρεμμύδι, φύλλα κόλιανδρου, δυόσμο, πράσινα τσίλι, σκόρδο, τζίντζερ και ψιλοκόψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε κοτοπουλο χωρις κοκκαλο, αλάτι, κόκκινη σκόνη τσίλι, κόλιανδρο σε σκόνη, κύμινο σε σκόνη, κουρκουμά σε σκόνη, και ψιλοκόψτε καλά.
Προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μπολ.
Λιπάνετε τα χέρια με λάδι.
Πάρτε λίγο μείγμα κοτόπουλου και φτιάξτε κεμπάπ.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι και τηγανίζετε κεμπάπ.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Τα μίνι κεμπάπ είναι έτοιμα για φαγητό.

Καλη Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement