Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά 👇
1 κσ γεμάτη ταραμάς
1-2 το χυμό λεμονιού 🍋
1/2 ποτήρι νερό
1+1/2 ποτήρι ελαφρύ λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και το νερό σε ένα βαθύ μπολ.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο.
Βυθίζουμε το μίξερ χειρός (μπίμερ) στον πάτο του μπολ και αρχίζουμε να χτυπάμε.
Σταδιακά, σηκώνουμε το μίξερ προς τα πάνω, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
και να πήξει η ταραμοσαλάτα.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι ή λάδι, αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα αμέσως ή την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Συμβουλές
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ή κόκκινο ταραμά, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Το λεμόνι βοηθάει στην πήξη της ταραμοσαλάτας και της δίνει φρέσκια γεύση.
Μπορείτε να διατηρήσετε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.