Πατατοσαλάτα

Η πατατοσαλάτα με τουρσί, μαγιονέζα και μαϊντανό είναι μια δροσιστική και εύκολη σαλάτα, ιδανική για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Η τραγανή υφή των πατατών, η γλυκιά γεύση του τουρσί, η πλούσια μαγιονέζα και η φρεσκάδα του μαϊντανού συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια σαλάτα γεμάτη γεύση και χρώμα.

Tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σαλάτα σας, όπως, πιπεριά, καρότο ή σέλινο.
  • Αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με γιαούρτι ή μείγμα γιαουρτιού και μαγιονέζας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι είδος τουρσί σας αρέσει, όπως αγγουράκι τουρσί, κουνουπίδι τουρσί ή καρότο τουρσί.
  • Η πατατοσαλάτα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Τι θα χρειαστείτε

4 μέτριες πατάτες βρασμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
Ξύδι
4 κ.σ. μαγιονέζα
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε κύβους
2εκ. περίπου.
Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, ξερό και φρέσκο, και το αγγουράκι τουρσί και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό και το ξύδι και ανακατεύουμε απαλά να
ενωθούν τα υλικά χωρίς όμως να λιώσουν οι πατάτες.
Αφήνουμε την πατατοσαλάτα για 2 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε, ώστε να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΠανσέτες στα κάρβουνα, αγκαλιά με μουσταρδατη σως: Ακαταμάχητος συνδυασμός
Επόμενο άρθροΧρυσαφένια Τυροπιτάκια Βουτύρου: Μια Πανδαισία Γεύσεων