● Σήμερα σας προσφέρω τη συνταγή για κέρατα γαζέλας, ένα ανατολίτικο γλυκό τόσο νόστιμο!
Τα κέρατα Γαζέλας (Ανατολίτικο Γλυκάκι)
(για περίπου είκοσι κέρατα γαζέλας)
● Για τη ζύμη:
250g αλεύρι
120g βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
● Για τη γέμιση αμυγδάλου:
280g ολόκληρα αμύγδαλα
125g ζάχαρη
55ml νερό πορτοκαλί άνθος
35g βούτυρο
1 κγ σκόνη κανέλας
Σιρόπι
30γρ μέλι
20γρ νερό και λίγο ροδόνερο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , ζάχαρη βανίλιας, αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο να γίνει
σαν χοντρά τρίμματα.
Προσθέτουμε το ροδόνερο σιγά σιγα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και μη κολλώδης και σφιχτή ζυμη.
Βάζουμε την ζύμη τυλιγμένη σε μια μεμβράνη και θα την βάλετε στο ψυγείο για 1 30 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα χτυπάμε σε σκόνη.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, κανέλα και χτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα μπολ και ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε να γίνει μία πάστα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και πλάθουμε ενα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση.
Μετά παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και φτιάχνουμε στο σχήμα που βλέπετε στην φωτό.
Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστού και κόβουμε με μία κουπ 5.5 εκ περίπου.
Παίρνουμε κάθε ένα από τα ζυμαράκια και τα ανοίγουμε λίγο με ένα πλάστη.
Τοποθετούμε στο κέντρο την γέμιση και την κλείνουμε με το ζυμάρι και της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί η ταψιά στρωμμένα με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε λίγο σιρόπι με 30 γραμμάρια μέλι και 20 γραμμάρια νερο και
ροδόνερο που θερμαίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αλειφουμε με το σιρόπι πάνω κάτω
και τα βουτάμε μέσα στην ζαχαρη αχνη
Ετοιμααααααααα