Υλικά:

1 ποτήρι γάλα
1 κιλό ζάχαρη
250 γρ φρέσκια μαγιά
Λίγη ζάχαρη (για την προζύμι)
Λίγο χλιαρό νερό (για την προζύμι)
Λίγο αλεύρι (για την προζύμι)
10 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (αλεσμένη)
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
1 κουταλάκι του γλυκού κάκουλε
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κιλά αλεύρι (για τσουρέκι)
500 γρ σοφτ μαργαρίνη
Αυγό (για το άλειμμα)

Εκτέλεση:

Zεσταινουμε 1ποτηρι γάλα με 1κιλο ζάχαρη το μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει να είναι χλιαρό
Σε μια λεκάνη βάζουμε την μαγιά λίγη ζάχαρη λίγο χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι και πιάνουμε το προζυμι
Χτυπάμε τ’αυγά να αφρατεψουν και αφού έχει χλιαρίνει το γάλα σιγά σιγά το ενσωματωνουμε στα αυγά και στη συνέχεια στη προζύμι μας

Αρωματιζουμε με μαστίχα μαχλέπι κάκουλε και ξύσμα από πορτοκάλι
Ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι
Ζεσταίνουμε 500γρ σοφτ μαργαρίνη και λίγο λίγο ρίχνουμε στο ζυμάρι μας για να κάνει όμορφες ίνες
Τέλος ζυμώνουμε διπλωνοντας το ζυμάρι
Αφήνουμε να φουσκώσει και λαδωνοντας τα χέρια μας πλάθουμε μπαστούνια και φτιάχνουμε ότι σχήμα θέλουμε
Αλείφουμε με αυγό τα αφήνουμε να φουσκώνουν και ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 με 200 β μέχρι να ροδίσουν

Η Συνταγή είναι της κας Olympia Agapiadou