Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με χόρτα!

Υλικά

100 g βούτυρο
250 ml ζεστού νερού
400-500 g αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
700 γραμμάρια τυρί ανθότυρο
2 αυγα
χόρτα (δυσμο, μάραθο, άνηθο) ψιλοκομμένα  ή ότι σας αρέσει,
αλάτι
λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σιγα σιγα το αλευρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Μετά συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μετα αλευρώνουμε το πάγκο μας
και ζυμώνουμε εκεί έως λοτου να πάρουμε ένα ωραίο ζυμαράκι λείο και μαλακό.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλίτσες και σκεπάζουμε με μία πετσέτα να ξεκουραστουν

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο το αλάτι και τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε και τα 2 αυγά και αρχίζουμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Παίρνουμε την πρώτη μπαλίτσα αλευρώνουμε και την ανοίγουμε (όπως φαίνεται στην φωτο)


Βάζουμε περίπου 2 κουταλιες τηε γέμισης και διπλώνουμε πάνω από την γέμιση και σφραγίζουμε αλλοιφωντας με λίγο νεράκι τις άκρες και πατάμε με το πιρούνι


Επαναλαμβανουμε την διαδικασία για όλες τις πίτες
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει και τηγανίζουμε 2 μαζί και στις 2 πλευρές

και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτα για ρουφήξει την περίσσεια του λαδιού

Τρώγονται ζεστά και εάν έχετε και μια ωραία σάλτσα θα είναι τέλειο

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΙδανικό για εν κινήσει πρωινό και σνακ
Επόμενο άρθροΜπουκιές απόλαυσης 2 υλικών: προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία γεύσης.