Τα μπουγατσίνια της Μαίρης (Recipe in English)

Συστατικά

1 πακέτο φύλλων κρούστας
4 φλιτζάνια γάλα
1 φέτα φλούδας πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ισως και λίγο παραπάνω ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
3/4 φλιτζάνια λεπτό σιμιγδάλι
2 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Αλατισμένο βούτυρο λιωμένο για βούρτσισμα
Παγωμένη ζάχαρη και κανέλα

Μέθοδος

Ζεστάνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά προσθέστε τη φλούδα πορτοκαλιού.
Προσθέστε σταδιακά το σιμιγδάλι και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Εν τω μεταξύ χτυπήστε τα αυγά
ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μπολ και στη συνέχεια προσθέστε τα στην κατσαρόλα του μείγματος με το σιμιγδάλι.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύ & κρεμώδες.
Βγάλτε το δοχείο από τη φωτιά. Αφαιρέστε τη φλούδα. Αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
🔸Χρησιμοποιήστε ένα φύλλο φύλλου ανά σπείρα.🔸
Πάρτε ένα φύλλο στον πάγκο σας και βουρτσίστε ελαφρά το λιωμένο βούτυρο.
Διπλώστε από το μικρότερο άκρο του φυλλου στην μέση για να φτιάξετε ένα μισό ορθογώνιο σχήμα.
Βάλτε με το κουτάλι κρέμα κατά μήκος της κάτω άκρης και στη συνέχεια κλείστε τις πλευρές και τυλίξτε.
Διαμορφώστε το σε σπειροειδές σχήμα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα φύλλα και την κρέμα.
Τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια βουρτσίστε προσεκτικά τα μπουγαντσίνια με λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Έτοιμοι να απολαύσετε με έναν καφέ.

Mary VirgaraGreek Style Recipes.

Crispy Bougusta spirals with creamy custard 

Ingrentients 

1 packet phyllo sheets
4 cups milk
1 Orange peel slice
1 cup sugar ( adjust to liking )
3/4 cups fine semolina
2 eggs beaten
1 teaspoon vanilla
Unsalted butter melted for brushing
Icing sugar & cinnamon

Method

Warm the milk on low heat add the orange peel.
Gradually add the semolina and stir until it starts thickening. Meanwhile whisk the eggs sugar and vanilla in a bowl then add it to the pot of the semolina mixture. Stir until its thick & creamy.
Take the pot off the heat .remove the peel. Let custard cool.
🔸Use one phyllo sheet per spiral.🔸
Take a phyllo sheet on your bench and lightly brush melted butter.
Fold the shorter end of phyllo to make a half rectangle shape.
Spoon custard along the bottoms edge then enclose they sides and roll up.
Shape it into a spiral shape. Continue with the rest of phyllo sheets and custard.
Place them on a lined tray then carefully brush the Bougusta spirals with melted butter.
Bake in a preheated oven at 180’C..350F for about 25mins or until golden in colour.
Remove on rack to cool. Sprinkle with icing sugar and cinnamon.

Ready to enjoy with a coffee.

Προηγούμενο άρθροΓια τη γιορτή της μητέρας φτιάχνουμε: Εύκολο μωσαϊκό σε 10 λεπτά !
Επόμενο άρθροΚλασικός Χαλβάς Σιμιγδάλι