Τηγανίτες με Μήλα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η προσθήκη κεφίρ ή γιαουρτιού κάνει τη ζύμη αφράτη σαν πούπουλο, ενώ τα αρωματικά μήλα στη γέμιση απογειώνουν τη γεύση. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη (κουρκούτι):

  • Αυγά: 2 τεμ.
  • Κεφίρ ή υγρό γιαούρτι: 250 ml
  • Ζάχαρη: 100 γρ (ή λιγότερο, ανάλογα με τα γούστα)
  • Αλεύρι: 1 ποτήρι
  • Αλάτι: 1 πρέζα
  • Μπέικιν πάουντερ: 1 κ.γλ.

Για τη γέμιση και το τηγάνισμα:

  • Σκληρά μήλα: 2 τεμ.
  • Χυμός λεμονιού: 1 κ.σ.
  • Επιπλέον Ζάχαρη (για τα μήλα): Προαιρετικά

Για το σερβίρισμα:

  • Λάδι (άοσμο) για τηγάνισμα
  • Μαρμελάδα, μέλι ή άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Καθαρίζω και ξεφλουδίζω τα μήλα, τα κόβω σε λεπτές φέτες. Τα πασπαλίζω με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και τα αφήνω στην άκρη.

Χτυπάω τα αυγά με μια πρέζα αλάτι και δύο κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένας λεπτός λευκός αφρός.

Προσθέτω το κεφίρ (ή το γιαούρτι) σε θερμοκρασία δωματίου στο μείγμα των αυγών.

Κοσκινίζω το αλεύρι στην υγρή βάση, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια αρκετά πηχτή ζύμη. **Προσοχή:** Δεν ανακατεύω πολύ, ίσα-ίσα να ενωθούν. Αφήνω τη ζύμη να σταθεί για **10-15 λεπτά**.

Ζεσταίνω ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτω άοσμο λάδι.

**Για τις Τηγανίτες με Μήλο:** Παίρνω κουρκούτι με κουταλιά της σούπας και το ρίχνω στο τηγάνι για να κάνω τη βάση.

Αμέσως, απλώνω 2-3 φέτες μήλα στα «νησάκια» της ζύμης και προσθέτω λίγη ζάχαρη πάνω στο μήλο (για να γλυκάνει η γέμιση).

Καλύπτω τη γέμιση με μια στρώση ζύμης, λίγο μικρότερη από την πρώτη, και αναποδογυρίζω τις **Τηγανίτες με Μήλα** με μια σπάτουλα. Κάνω τα βήματα άμεσα, ώστε το πρώτο στρώμα να μην καεί.

**Εναλλακτικά (πιο εύκολο):** Ψιλοκόβω τα κομμάτια μήλου απευθείας στη ζύμη και τηγανίζω κανονικά.

Σερβίρω τις έτοιμες **Τηγανίτες με Μήλα** ζεστές με μαρμελάδα ή μέλι.


Αναλυτικοί χρόνοι

Ετοιμασία και Ψήσιμο

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10-15 λεπτά (για να σταθεί η ζύμη)


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για σκέτη ζάχαρη, μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση των μήλων λίγη κανέλα για να γίνουν ακόμα πιο αρωματικές οι τηγανίτες.

Χρησιμοποίησε **κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου**. Αυτό βοηθάει το μπέικιν πάουντερ να αντιδράσει καλύτερα και να κάνει τις τηγανίτες πιο αφράτες. Δες κι άλλες συνταγές για γλυκά πρωινού.

Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το λάδι τηγανίσματος με λίγο βούτυρο. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.


Στοίβα από **Τηγανίτες με Μήλα** με μέλι και κανέλα.

Καλή όρεξη!