Συστατικά:
3 αυγά
150 ml λάδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ξυνό νερό
200 γραμμάρια τυρί φέτα
1 χούφτα σπανάκι (ή περισσότερο)
2 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φάκελο baking powder (10 g)
1 πρέζα αλάτι

Παρασκευή:
Ανακατέψτε τα αυγά και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά για να αποκτήσετε ένα συμπαγές μείγμα.
Προσθέστε το τυρί, το σπανάκι στο τέλος, ανακατέψτε καλά, ρίξτε to μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί (πασπαλίζουμε τον επάνω σπόρο σησαμιού αν θέλετε) και ψήστε. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για περίπου μισή ώρα. Ελέγξτε με την οδοντογλυφίδα εάν το κεικ είναι έτοιμο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πράσινα φύλλα, πράσα, ελιές, ζαμπόν. Έχω δοκιμάσει διαφορετικούς συνδυασμούς και όλοι είναι πολύ νόστιμοι.

Απολαυσέ το

ΦΩΤΟ

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές κρέπες αλμυρές….στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓλυκό Καρπούζι … για τα κεράσματα