Οι τηγανητές ελιές με σκόρδο και ρίγανη δεν είναι τόσο συνηθισμένος μεζές στην ελληνική κουζίνα. Η απλή και ταυτόχρονα γευστική αυτή συνταγή συνδυάζει την αλμυρή γεύση των ελιών με την πικάντικη πινελιά του σκόρδου και το άρωμα της ρίγανης, δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Υλικά για τη συνταγή
100 γρ μαύρες ελιές θρουμπες ή και καλαμων
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι για γεύση
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Ριγανη
Προετοιμασία συνταγής
Πλένετε προσεκτικά τις ελιές, αφαιρώντας όσες είναι σάπιες
Τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα στεγνώνουμε καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι, ζεσταίνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τις ελιές και το σκόρδο, ψιλοκομμένα ή ολόκληρα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10/15 λεπτά, αλατοπιπερώστε ανάλογα την ποικιλίας ελιάς, πασπαλίστε με ριγανη και ανακατέψτε τις ελιές προσεκτικά.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και να διαλύονται, οι τηγανητές ελιές είναι έτοιμες.
Παραλλαγή: προσθέστε ντοματίνια σε φέτες ή/και πιπεριές και τσιλι κατά το μαγείρεμα.
Τρωγοντε ζεστες ή κρυες και συνοδεύστε αυτή την απόλαυση με εξαιρετικό σπιτικό ψωμί και ένα καλό ποτήρι κόκκινο κρασί.