Πατατοκεφτεδες με ζαμπόν και τυρί

Οι πατατοκεφτέδες με ζαμπόν και τυρί είναι μια γευστική παραλλαγή των πατατοκεφτέδων που προσφέρει μια ευχάριστη γευστική εμπειρία. Η προσθήκη ζαμπόν και τυριού προσδίδει πλούσια γεύση και αρωματικότητα.

Μια εύκολη, νόστιμη και χορταστική συνταγή!

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και απλή: Ιδανική για γεύμα ή σνακ, χωρίς πολύ χρόνο στην κουζίνα.
  • Πλούσια γεύση: Το ζαμπόν και το τυρί προσθέτουν αλμυρή και πικάντικη γεύση στις πατάτες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπεριά ή μανιτάρια.
  • Αρέσουν σε όλους: Τέλεια επιλογή για μικρούς και μεγάλους, ιδανικά για οικογενειακά γεύματα.
  • Προσαρμοστικότητα: Μπορείτε να τηγανίσετε, να ψήσετε στον φούρνο ή να αεροτηγανίσετε τους πατατοκεφτέδες.

Συμβουλές:

  • Χρησιμοποιήστε βαρύ τηγάνι για να διατηρήσετε σταθερή τη θερμοκρασία του λαδιού.
  • Στραγγίξτε τους πατατοκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας μετά το τηγάνισμα.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζαμπόν με γαλοπούλα ή μπέικον.
  • Δοκιμάστε να προσθέσετε μυρωδικά, όπως άνηθο ή μαϊντανό, για extra γεύση.
  • Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες με δροσερό τζατζίκι ή σάλτσα ντομάτας.

Συνολικά:

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

Βαθμολογία: 4/5

Συστατικά:

Πατάτες – 6 τεμ.
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Ζαμπόν – 200 γρ.
Σκληρό τυρί κιτρινο – 200 γρ.
Αυγό – 2 τεμ.
άνηθος – 1-2 κουταλιές της σούπας.
Αλεύρι – 4-5 κουταλιές της σούπας.
Αλάτι – σε γεύση
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
λάδι – 3-4 κουταλιές της σούπας.

Προετοιμασία:

1. Προετοιμάστε τα υλικα, ξεφλουδίστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, ψιλοκόψτε τον άνηθο.
2. Τρίψτε σε χοντρό τρίφτη όλα τα υλικά: πατάτες, τυρί, ζαμπόν, κρεμμύδι. Προσθέστε αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
ανάλογα με τη γεύση.
3. Προσθέστε τα ωμά αυγά, τον άνηθο, το αλεύρι, ανακατέψτε καλά.
4. Η μάζα είναι έτοιμη για τηγάνισμα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι.
5. Βάλτε με κουτάλι το μείγμα πατάτας στο καυτό λάδι, τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
6. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να τα γυρίσετε, τηγανίστε τα από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε τους πατατοκεφτεδεσ ζεστους και με γιαουρτι.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοκεφτέδες Φούρνου

Υλικά

Πατάτες, περίπου ένα κιλό
150 γρ τυρί θρυμματισμένο
1 πρέζα αλάτι,
μαϊντανό,
Πράσο
1 αυγό
1 κουταλιά λάδι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο,
μια πρέζα αλάτι, τον μαϊντανό, το πράσο και το αυγό, τα ανακατεύουμε όλα
καλά και προσθέτουμε μια κουταλιά λάδι.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος σε μεγάλο ταψί.

Ρίξτε λάδι πάνω από κάθε κεφτεδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και μετά τα αναποδογυρίζω. Μπορείτε να σηκώσετε το ταψί στην επάνω σειρά του φούρνου και να ψήσετε μέχρι να ροδίσει.
Βγαίνουν πολύ νόστιμα! Ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο δείπνο.
Δοκίμασέ το!

Προηγούμενο άρθροΦρικασέ Μανιταριών: Χορτοφαγικό Πιάτο γεμάτο Γεύση
Επόμενο άρθροΝαπολέον (το ρωσικό μιλφειγ)