Χοιρινές μπουκίτσες στο τηγάνι με πιπεριές

Υλικά Συνταγής

1 κιλό χοιρινό (λαιμός) κομμένο σε μπουκιές
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα (εγώ δεν έβαλα αυτη την φορά)
1 κ.σ καυτερή πάπρικα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γλ ρίγανη, δενρολίβανο,μαιντανό ψιλοκομένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μια απλή και εύκολη συνταγή πεντανόστιμη. Μια πολύ γρήγορη συνταγή, έτοιμη σε 10′ λεπτά που όλοι πρέπει να δοκιμάσετε.
Κόβουμε με μαχαίρι τις πιπεριές σε λωρίδες.
Σοτάρουμε πρώτα το κρέας στο ελαιόλαδο για 5-6΄, μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4΄.
Σβήνουμε με το τσίπουρο.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε 1 φλ. νερό και περιχύνουμε την τηγανιά.
Μόλις το κρέας πιει όλα τα υγρά του και μείνει με το λάδι του προσθέτουμε το κρασί και τα αρωματικά μπαχαρικα και σιγοβράζουμε για 6-7΄ ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.
Τη σερβίρουμε ζεστή.
Κλασική συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά για μεζέ με το κρασί και την μπύρα δίπλα στο τζάκι.
Βάλτε μουστάρδα και κρασί για να απογειώσετε το πιάτο και να το κάνετε ακόμα πιο χωριάτικο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΚουρκουτόπιτα παντός καιρού…
Επόμενο άρθροΧοιρινή μπριζόλα με λαχανικά