Υλικά
για το ζυμάρι :
– Έβαλα 200 ml χλιαρο νερο
– 200 ml χλιαρό γαλα
– 700 γρ αλεύρι
– Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
– 150 ml ηλιέλαιο
– Αλάτι
– Πιπέρι λίγο
Για την γέμιση
Τυρί φέτα 200 γρ τριμμένη στο χέρι
Ριγανη 1 κουταλάκι γλυκού
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το πιπέρι,την ριγανη, το λάδι ,το νερό και το γάλα σταδιακά χλιαρό και ζυμώνουμε καλά.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο χρειαστεί ίσα να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε ένα – ένα τα ζυμαράκια μας, τα ζυμώνουμε λίγο με λαδωμένα χέρια αλευρώνουμε λίγο την επιφάνεια μας και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά κομμάτια, προσθέτουμε λίγο φέτα στο κέντρο, διπλώνουμε , το πατάμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθεί καλά η φέτα και τέλος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, ενώ με το δάκτυλο μας ανοίγουμε στο κέντρο μια τρυπούλα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια για να βγουν στρογγυλά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, όχι πολύ να μην αρπάξουν, ίσα να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές και στο τέλος τις πασπαλίζουμε και με ρίγανη.
ΠΗΓΗ: Σοφία Παπα