Τουρτα Λεμονιού
Συστατικά :
2 φλιτζάνια μπισκοτα πτι μπερ
1/2 φλιτζάνι τσιπς λευκής σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια, χωρισμένα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι [110γρ] βούτυρο, λειωμένο
220 γρ τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κούπες σαντιγί οι 2 είναι για την επικάλυψη,
50 gr λευκή σοκολάτα, τριμμένη
Κρέμα Λεμονιου
2 αυγά
3 λεμόνια το ξύσμα τους και το χυμό τους,
200 γραμμάρια βούτυρο,
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
Κατευθύνσεις :
βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ελαφρά βουτυρώστε το κατώ μέρος ενός ταψιού 20 x 30.
Λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψίχουλα μπισκότου, τα καρύδια, τη ζάχαρη και τα τσιπς λευκής σοκολάτας. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια για απο πάνω. Ανακατεύουμε όλα μαζί να πάρουμε ένα μείγμα σαν υγρή άμμο
Πιέστε σταθερά στο κάτω μέρος του ταψιού το μειγμα μπισκότου. Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι ελαφρώς να πάρει χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
βήμα 2: Βάλτε μαζί το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη με 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει, στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και χτυπαμε 2 φλυτζάνια γλυκιά φρέσκια σαντιγί και απλώστε πάνω από την κρούστα.
βήμα 3: Βάζουμε στην κατσαρόλα τα αυγά και τα ανακατεύουμε με σύρμα,ρίχνουμε μέσα τα λεμόνια το ξύσμα τους και το χυμό τους, βούτυρο, το κορν φλάουρ ανακατεύουμε το τοποθετούμε στην φωτιά όταν πήξει κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μετά ρίξτε την πάνω από το στρώμα τυριού κρέμας.
βήμα 4: Στρώστε απο πάνω με τις υπόλοιπες 2 κουπες γλυκιά φρέσκια σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη λευκή σοκολάτα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν κόψετε
Καλή Απόλαυση