Διαφήμιση

Τούρτα Ραφαέλο

Διαφήμιση

Συστατικά

Διαφήμιση

Για την βάση:
6 ασπράδια αυγών
250 γρ ζάχαρη
50 γρ αλεύρι καρύδας
100 γραμμάρια αλεύρι
1/2 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
200 ml γάλα

Για τη γέμιση:
6 κρόκοι αυγών
2 σακουλάκια κρέμα βανίλιας Γιωτης
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
15 κουταλιές ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
125 γρ βούτυρο
125 γρ μαργαρίνη
200 ml κρέμα γάλακτος (απο το ψυγείο)

Επιπλέον:
50 γρ καρύδας τριμμένη
μερικά ψητά φουντούκια

Παρασκευή

Διαφήμιση

1. Βάση:
Χτυπάμε 6 ασπράδια αυγών μέχρι να σφίξουν και μετά προσθέτουμε 250 γρ ζάχαρη.
Χτυπάμε με το μίξερ λίγο ακόμα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και το αλεύρι σίτου ανακατεμένο με λίγο μπέικιν πάουντερ. Τώρα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, αργά και υπομονετικά (χωρίς μίξερ).
Το βάζουμε να ψηθεί σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, και αμέσως μειώνουμε στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε την βάση φροντίζοντας να παραμείνει άσπρη (χρειάζεται περίπου δεκαπέντε λεπτά).

2. Αφήνουμε την ψημένη βάση να κρυώσει και την περιχύνουμε με 200ml ζεστό γάλα.

Διαφήμιση


3. Γέμιση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά 6 κρόκους αυγών, 2 φακελάκια κρέμα βανίλιας, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 200 ml γάλα.
Βάζουμε να βράσουν 800 ml γάλα και μετά όταν πάρει βράση προσθέτουμε τη μάζα του κρόκου του αυγού και το βραζουμε ανακατευοντας (λίγα λεπτά) μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.

4. Όταν κρυώσει αυτό το μείγμα, το ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη μαργαρίνη (προηγουμένως καλά χτυπημένα). Προσθέστε 200 ml σαντιγι (την φτιαξαμε χτυπώντας την κρυα κρέμα γάλακτος).
Όταν προστεθεί η σαντιγι, δεν χτυπιέται πλέον με μίξερ, αλλά αργά και απαλά με μια σπάτουλα ανακατευουμε.

5. Βάλτε τη γέμιση στην κρούστα και στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω περίπου 50 γραμμάρια καρύδας τριμμένη. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κύβους και τοποθετούμε ένα καβουρδισμένο φουντούκι στη μέση του καθενός.
6. Σημείωση: το ταψί στο οποίο έψησα την βάση έχει διαστάσεις 20 εκ. x 32 εκ

ΠΗΓΗ: Recepti na brzinu

Διαφήμιση


Διαφήμιση