Υλικά
για το παντεσπάνι:
6 ασπράδια αυγών
1 φλυτζάνη ζάχαρη (χωρισμένη στη μέση)
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμόνι
1 φλυτζάνη αλεύρι φαρίνα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
για την κρέμα:
1 σαντιγύ μόρφατ (όπως αναγράφεται στις οδηγίες)
3 ασπράδια αυγών
½ φλυτζάνη ζάχαρη
300 γραμμάρια κουβερτούρα (ή λευκή σοκολάτα)
Βύσσινα για γέμιση και γαρνίρισμα
για το σιρόπι:
1,5 φλυτζάνες νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι καφέ λικέρ βύσσινο (ή χυμό βύσσινο για μη αλκοολούχα εκδοχή)
Εκτέλεση:
για το Παντεσπάνι
Χτυπάμε τ’ ασπράδια αυγών με την μιση ζάχαρη σε μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ν’αφρατέψουν τους κρόκους με την υπόλοιπη μισή φλ. ζάχαρης,προσθέτουμε τις βανίλιες, τον χυμό λεμόνι. Εναλλάξ ρίχνουμε εδώ τη μαρέγκα με το αλεύρι φαρίνα και το μπέικιν κοσκινισμένα κι ανακατεύουμε με μαρίζ. Ψήνουμε στους 180β.για μισή ώρα.
Κρέμα
Χτυπάμε το μόρφατ στο μίξερ όπως γράφουν οι οδηγίες και ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάμε τ’ ασπράδια αυγών με μισή φλυτζάνα ζάχαρη σε μαρέγκα.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε κουβερτούρα και την ρίχνουμε χλιαρή στα κροκάδια αυγών που έχουμε χτυπήσει λίγο.
Ρίχνουμε και τη μαρέγκα ανακατεύουμε και τέλος τη σαντιγύ(κρατάμε λίγη σαντιγύ εάν θέλουμε για γαρνίρισμα).
Κάνουμε το σιρόπι. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 κομμάτια σιροπιάζουμε το πρώτο κομμάτι,βάζουμε κρέμα και βισσυνάκια μετά το δεύτερο κομμάτι σιρόπι πάλι κρέμα και βύσσινακια…❤️❤️🥰