Από σιμιγδάλι, μοσχομυρίζει κανέλα,και άρωμα πορτοκαλιού!!! Με ΚΡΑΜΠΕΡΙ!!!
Παρά πολύ εύκολος, έτοιμος στο 20λεπτο!!!
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 ml σπορέλαιο
350 γρ ζαχαρη
1 κιλό νερό
1 κούπα ΚΡΑΜΠΕΡΙ
1 κ γ κανέλα
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
(Αν σας αρέσουν και
1/2 κούπα καρύδι τρίμμενο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, την βανίλια, για 3 λεπτα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
Ρίχνουμε λίγολίγο το σιμιγδάλι, ανακατετευοντας, συνέχεια, με μια ξύλινη κουτάλα. ( τώρα ρίχνουμε τα καρύδια αν μας αρέσουν)


Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι χρώμα. Πιο κάστανο η πιο ανοιχτό ότι μας αρέσει.


Κατεβάζουμε από την φωτιά, ριχνουμε τα ΚΡΑΜΠΕΡΙ.  Τώρα προσθέτουμε το σιρόπι λίγολίγο μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φορμα η σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμεμε κανέλα και σερβίρουμε!!!

Προηγούμενο άρθροΤα Τυροψωμάκια με τα δύο Τυριά
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα με φέτα, πιπεριά και λιαστή ντομάτα