Η Τούρτα Bueno είναι μια απολαυστική δημιουργία που φέρνει τη γεύση της αγαπημένης σοκολάτας σε ένα κρεμώδες και εντυπωσιακό γλυκό. Με αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι και πλούσια μους φτιαγμένη με Bueno και Μερέντα , αυτή η τούρτα είναι σίγουρο ότι θα σας κερδίσει. Πράγματι, είναι μια τούρτα που δε θες να τελειώσει!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Για τη Μους Bueno:
- 2 τεμ. – Ερμόλ (φυτική σαντιγί σε κουτί, παγωμένη)
- 300 γρ. – Μερέντα
- 5 συσκευασίες – Bueno (4 για τη μους, 1 για στολισμό)
Για το Σοκολατένιο Παντεσπάνι:
- 4 τεμ. – Αυγά
- 1 κούπα τσαγιού – Ζάχαρη
- 1 κούπα τσαγιού – Αλεύρι φαρίναπ (που φουσκώνει μόνο του)
- 3 κ.σ. – Κακάο (κουταλιές σούπας)
- 1 τεμ. – Βανίλια (βανιλίνη)
Για το Σιρόπι:
- 1 κούπα του τσαγιού – Νερό
- 1 κούπα του τσαγιού – Ζάχαρη
- 1 τεμ. – Φλούδα λεμονιού
- Λίγες σταγόνες – Χυμός λεμονιού
Για το Γαρνίρισμα:
- 1/2 τεμ. – Φυτική σαντιγί (από το πράσινο κουτί, περίσσευμα)
- 4-5 κ.σ. – Ζάχαρη άχνη (κουταλιές σούπας)
- 1 κ.σ. – Μερέντα (κουταλιά σούπας)
Εκτέλεση
Α. Σοκολατένιο Παντεσπάνι:
1. Χτύπημα: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
2. Ενσωμάτωση Στερεών: Κοσκινίζουμε το αλεύρι φαρίναπ και το κακάο . Ρίχνουμε και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά , με απαλές κινήσεις (με σπάτουλα), μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.
3. Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί 20 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180°C .
4. Κόψιμο: Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά (ιδανικά την επόμενη ημέρα) και το κόβουμε στα δύο οριζόντια.
Β. Μους Bueno:
1. Bueno: Χτυπάμε τις 4 συσκευασίες Bueno στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα.
2. Σαντιγί: Σε μια λεκάνη, χτυπάμε τα Ερμόλ (πρέπει να είναι παγωμένα) να αφρατέψουν .
3. Μίξη: Προσθέτουμε τη Μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα Bueno και ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο .
Γ. Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό , τη ζάχαρη , τη φλούδα λεμονιού και τις σταγόνες λεμονιού για 5-7 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσει.
Δ. Συναρμολόγηση & Γαρνίρισμα:
1. Στρώσιμο: Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι (βάση), το σιροπάρουμε καλά και βάζουμε τη μισή Μους Bueno επάνω. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι , το σιροπάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη Μους Bueno .
2. Ψύξη: Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
3. Εξωτερική Κάλυψη: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί (από το πράσινο κουτί) μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά Μερέντα και χτυπάμε ξανά. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με αυτήν την κρέμα.
4. Στολισμός: Στολίζουμε την κορυφή με την τελευταία συσκευασία Bueno και όπως αλλιώς μας αρέσει. Δείτε κι άλλες Συνταγές για Εύκολες Τούρτες!
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος Παντεσπανιού: 20 – 25 λεπτά (στους 180°C)
Χρόνος Αναμονής/Ψύξης: Τουλάχιστον 5 ώρες (για κρύο παντεσπάνι και σφίξιμο)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα + Αναμονή
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Τέλεια Τούρτα
Το Κόψιμο: Το παντεσπάνι πρέπει να είναι εντελώς κρύο όταν το κόβετε στα δύο. Το καλύτερο είναι να το φτιάξετε την προηγούμενη μέρα . Αυτό αποτρέπει το να σπάσει ή να θρυμματιστεί.
Ερμόλ: Η φυτική σαντιγί (Ερμόλ) πρέπει να είναι πολύ καλά παγωμένη (όχι παγωμένη, αλλά στο ψυγείο για αρκετές ώρες) για να χτυπηθεί σωστά και να γίνει αφράτη .
Μους Bueno: Αν δεν έχετε μούλτι, μπορείτε να λιώσετε τις σοκολάτες Bueno σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και να τις προσθέσετε λιωμένες στη μους, αφού κρυώσουν ελαφρώς.
Σιρόπι: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν σιροπιάζετε το παντεσπάνι. Αν και τα δύο είναι ζεστά, το παντεσπάνι θα λασπώσει. Η φλούδα και οι σταγόνες λεμονιού δίνουν μια διακριτική φρεσκάδα που ισορροπεί τη γλύκα της σοκολάτας.
Σχετικές Συνταγές
Καλή επιτυχία!!!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη







