Κέικ με κρέμα σοκολάτα και σταφίδες

Φόρμα κέικ 24 cm:

Υλικά

Παντεσπάνι:
3 αυγά
150 g ζάχαρης
180 γρ αλεσμένα καρύδια
20 γραμμάρια τριμα φρυγανιές
1 βανίλια

κρέμα:
1 κουτί καραμελωμένου ζαχαρούχο γάλακτος (Dulce de Lache)
1 κουτ κρέμα γάλακτος
βανίλια

Γλασσο:
100 g κρέμα γάλακτος
100 g φυσικής σοκολάτας
20 g βούτυρο
ζαχαρωμένα ή καραμελωμένα ολόκληρα καρύδια για διακόσμηση
σταφίδες για διακόσμηση

Παρασκευή:

* Για το παντεσπανι
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια πολυ καλα.
Καθώς σκληραίνει, προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να επιτευχθούν μαλακές κορυφές . Ανακατέψτε τα καρύδια με τη βανίλια και τις φρυγανιές.
Ξεκινήστε να προσθέτετε στους κρόκους των αυγών και τα κτυπημένα ασπράδια, εναλλάσσοντάς τα.
Ρίχνουμε τη ζύμη σε μία φόρμα κέικ στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

* Για την κρέμα,
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια σε σαντιγί
Ανακατέψτε το καραμελωμένο γάλα και ανακατέψτε το με την κρέμα και βανίλια.
Κατά την ανάμιξη, μην χρησιμοποιείτε μίξερ για να αποφύγετε την αραίωση της κρέμας.

* Για το λούστρο
Ζεσταίνετε μαζί την κρέμα γάλατκος, τη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν όλα και να πάρετε μια λεία κρέμα.

* Συναρμολογήστε το κέικ
Εφαρμόζοντας κρέμα με το ζαχαρούχο στο παντεσπανι. Τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, στρώστε την κρέμα και ρίξτε το γλάσσο ενώ είναι ακόμα ελαφρώς ζεστό.

Γαρνίρετε το κέικ με τριμμένη σοκολάτα και σταφίδες. Απολαμβάνω!

Καλή Επιτυχία

Dulce de leche

Τοποθετήστε το δοχείο πλαγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να είναι τουλάχιστον 5 εκ πάνω από το δοχείο.
Βάλτε το δοχείο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για δύο έως τρεις ώρες. Δύο ώρες θα παράγουν ελαφριά καραμέλα και τρεις ώρες θα παράγουν σκοτεινή καραμέλα.
Ελέγχετε κάθε τριάντα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το δοχείο.
Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε το δοχείο από το δοχείο νερού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει.
Μην ανοίγετε το δοχείο όταν είναι ζεστό. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
Αυτό το δοχείο καραμέλας θα διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες. Μόλις ανοίξετε το κουτί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το dulce de leche στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.

 

Προηγούμενο άρθροΨωμί με ντομάτα – Σπάστε και φάτε με το χέρι
Επόμενο άρθροΤα μπακλαβαδάκια της γιαγιάς εξ ανατολής