Τούρτα χιονούλα😋😋😋

Υλικά

Advertisement

Παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γραμ.ζάχαρη
155 γραμ.αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
1 βανίλια.

Σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό μισό λεμονιού.

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. γεμάτες κόρν Φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γραμ.βούτυρο
50 γραμ.καρύδα.

Σαντιγί:
1 μόρφατ σαντιγί μεταλικό κουτί
2 φλ.τσ.άχνη ζάχαρη
2 κ.σ.γάλα φρέσκο
50 γραμ.καρύδα
Κερασάκια (προερετικά).

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις αλεύρι- βανίλια ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι (Νουμ.28)ρίχνουμε το μείγμα απαλά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο σε αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 30 λεπτά περίπου.Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρύωσει και το κόβουμε στη μέση.

για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό,2 ποτήρια ζάχαρη,και το χυμό μισό λεμονιού.Τα ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να κοχλάζει τα αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisement

για την κρέμα
Βράζουμε ένα λίτρο γάλα με 6 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί.
Έχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε μπολάκι και έχουμε ρίξει μέσα 6 κ.σ. γεμάτες κόρν φλάουρ με 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι.Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε. Ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια,50 γραμ. βούτυρο,και 50 γραμ.καρύδα.

Για την Σαντιγί:
Χτυπάμε ένα μόρφατ μεταλικό κουτί με 2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη,2 κ.σ. γάλα φρέσκο.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 50 γραμ.καρύδα ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά.
Τέλος βάζουμε τη σαντιγί γύρω και πλάγια από το γλυκό.
Ρίχνουμε και καρύδα πάνω πλάγια και διακόσμηση κερασάκια αν θέλουμε!!!

Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον ένα πάτο στο τσέρκι.
Σιροπιάζουμε με κουτάλι παντού.
Ρίχνουμε την κρέμα καυτή!Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο.Τον σιροπιάζουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Advertisement