Γλυκό με Φρυγανιές, Κρέμα Βανίλιας & Ζελέ

Διαφήμιση

Υλικά

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

14-16 φρυγανιές
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια 160γρ.
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια ζελέ κεράσι ή με ότι γεύση θέλετε

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Σ’ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό,το ξυλάκι κανέλας και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ώστε να φτιάξουμε το σιρόπι.
Παράλληλα σε ένα ταψί 25Χ35 βάζουμε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά μεταξύ τους.
Μόλις η ζάχαρη ομογενοποιηθεί με το νερό βράζουμε για 5 λεπτά και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από το μάτι και με την κουτάλα της σούπας βρέχουμε τις φρυγανιές ώστε να μαλακώσουν.

Αφήνουμε το ταψί στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάξουμε την κρέμα.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα, την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει ελαφρώς.
Όταν είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα.
Το ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία ακόμη βράση και να δέσει η κρέμα.

Διαφήμιση

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει τυχόν κενά μεταξύ των φρυγανιών.
Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ως να “κολλήσουν”οι φρυγανιές με την κρέμα και να παγώσει η κρέμα.

Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο κουτί.Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει καλά το ζελέ και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

H Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση

Διαφήμιση