Κέικ «ανάμεικτο» με δαμάσκηνα, ροδάκινα και βατόμουρα.

Άλλαξα λίγο τη συνταγή τρίβοντας τη φλούδα ενός λεμονιού στη ζύμη και αντί για σόδα πρόσθεσα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Επίσης δεν είχα αρκετά δαμάσκηνα και πρόσθεσα περισσότερα βατομουρα και ροδάκινα.

Υλικά (Προτότυπη)

Για ένα δίσκο 32×25 cm θα χρειαστείτε:
3 αυγά /μεγαλύτερα/
2 ποτηρια ζάχαρη / το ποτήρι έχει χωρητικότητα 100 ml./
1 ποτηρι λάδι
1 κουπα γιαούρτι / η κουπα έχει χωρητικότητα 240 ml./
1 κουτ.γλ μαγειρική σόδα
1 κουτ βανίλια
2 κουπες αλεύρι /όχι μεχρι πάνω/
700 γρ δαμάσκηνα /πλυμένα, στεγνωμένα και χωρισμένα σε δύο μισά/

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύω με το μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο μείγμα.
Πρόσθεσα σε λεπτή ροή το λάδι ανακατεύοντας συνέχεια και μετά το γιαούρτι με την καλά ανακατωμένη σόδα.
Ήδη χωρίς μίξερ, πρόσθεσα το κοσκινισμένο αλεύρι και έκανα ένα μέτριο πηχτό μείγμα. Μην το παρακάνετε με το αλεύρι γιατί η ζύμη θα γίνει πιο σκληρή. Μια καλύτερη ιδέα είναι να βάλετε λιγότερο αλεύρι για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη θα γίνει αφράτη.

Ζεσταίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Άλειψα το ταψί με βούτυρο και το πασπάλισα ελαφρά με αλεύρι. Άπλωσα τη ζύμη και τακτοποίησα πάνω τα μισά δαμάσκηνα. Έψησα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνό ένα ξυλάκι. Ελαφρώς κρυωμένο,
πασπάλισα το κέικ με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση! 😋

Συνιστώ να ψήσετε το κέικ σε μεγαλο ταψί για να μην είναι πολύ ψηλό και θα υπάρχει καλή ισορροπία ανάμεσα στο κουρκούτι και τα φρούτα. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα δαμάσκηνα.

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Σκορδόψωμα: Ιδανικό για κάθε στιγμή!
Επόμενο άρθροΚέικ Μελιού…Πολύ νόστιμο, αφράτο και ζουμερό.