Κέικ Σοκολάτας
Συστατικά:
200 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (κατά προτίμηση πολύ μαύρη),
100 γραμμάρια βούτυρο,
3 κρόκοι αυγών,
170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (η χρήση ζάχαρης άχνη δίνει καλύτερο αποτέλεσμα),
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι,
3 ασπράδια αυγού χτυπημένα ,
μια πρέζα αλάτι.
Μέθοδος:
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη να σχηματίσουν μια κρέμα. Το λιώσιμο του βουτύρου μαζί με τη σοκολάτα μπορεί
να γίνει είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με μια πρέζα αλάτι.
Προσθέστε το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα και τέλος τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατέψτε καλά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή όπως κάνει η κόρη μου χρησιμοποιώντας μια λαδόκολλα για να στρώσετε τη φόρμα
του κέικ, ρίξτε το μείγμα και ψήστε σε ζεστό φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά στους 170°.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με ζάχαρη άχνη και μετά το κόβουμε και το σερβίρουμε.