Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Μπισκοτογλυκό με Φρουτα

Αυτό είναι το πιο νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό που έχω φτιάξει ποτέ! Είναι τόσο απλό, που πραγματικά θα απορείτε γιατί δεν το είχατε δοκιμάσει νωρίτερα. Με μόνο μερικά υλικά και χωρίς να χρειαστεί ο φούρνος, μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό γλυκό έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ, ιδανικό για όλη την οικογένεια, τους φίλους ή για ένα γρήγορο κέρασμα!


Υλικά για το Μπισκοτογλυκό

  • 225 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
  • 115 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη
  • 115 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 70%
  • 1 μεγάλο αυγό

Υλικά για τη Γκανάζ

  • 300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα 70%

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζω σε μία κατσαρόλα το αυγό στους 60 βαθμούς για 4 λεπτά, ώστε να μην είναι εντελώς ωμό και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, σπάω τα μπισκότα με τα χέρια μου. Λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή για 35 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύω καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτω το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα βουτύρου και ξαναχτυπάω με το μίξερ. Προσθέτω το αυγό στο μείγμα σοκολάτας και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος, ανακατεύω με μία μαρίζ.

Προσθέτω το μείγμα σοκολάτας μέσα στα μπισκότα και ανακατεύω πολύ καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα. Αδειάζω το μείγμα μέσα στην φόρμα μου, αφού την έχω βουτυρώσει ελαφρά και έχω στρώσει με χαρτί ψησίματος στον πάτο και στα πλαϊνά. Αφού το ισιώσω, βάζω το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μόλις το βγάλω, το αναποδογυρίζω σε μία βάση και αφαιρώ τα χαρτιά με προσοχή.

Για την γκανάζ, κόβω τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τη λιώνω στον φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνω το μπισκοτογλυκό με τη γκανάζ και το απλώνω γύρω-γύρω, κρατώντας λίγη σοκολάτα για τη διακόσμηση. Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.

Στο διάστημα αυτό, ρίχνω στην σοκολάτα που κράτησα 3 σταγόνες νερό και ανακατεύω, και μετά άλλες 3 σταγόνες. Μόλις βγάλω το γλυκό από το ψυγείο, γεμίζω μία μικρή σακούλα ζαχαροπλαστικής, την κόβω στην άκρη και κάνω διάφορα σχέδια για διακόσμηση. Κόβω και σερβίρω.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψύξης

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 3 ώρες (τουλάχιστον)
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά

Χρήσιμα Tips για το Μπισκοτογλυκό

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει σωστά όταν το χτυπάτε με τη ζάχαρη.

Η σοκολάτα λιώνει γρήγορα στον φούρνο μικροκυμάτων, οπότε προσέξτε να μην καεί. Κάντε το σε μικρά διαστήματα.

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με γεύση σοκολάτας.

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας | Μπισκοτογλυκό με Φρουτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγήςεδώ