Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με Φρουτα | Το πιο ωραίο Μπανόφι

Μπισκοτογλυκό με μους λεμονιού και σοκολάτας

Υλικά

Μους Λεμονιού

Συστατικά:
1 κουτί κρύο ζαχαρούχο γάλα (κουτί με 395 γραμμάρια),
1 κουτί κρέμας γάλακτος (κουτί 200 γραμμαρίων),
1/2 φλιτζάνι τσάι γάλακτος σε σκόνη,
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.

Τρόπος προετοιμασίας της μους λεμονιού:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να παρετε μία πηχτή κρεμα και αφήστε την στην άκρη

Σημείωση: Όσον αφορά την ποσότητα του λεμονιού ποικίλλει ανάλογα με τη γεύση και την ποιότητα του λεμονιού σας!
γιατί υπάρχουν περισσότερα ξινά λεμόνια και άλλα όχι τόσο … Σας συμβουλεύω
να βάζετε και να δοκιμάζετε.

Μους σοκολάτας

Συστατικά:
1 κουτί κατεψυγμένου συμπυκνωμένου γάλακτος (κουτί με 395 γραμμάρια),
1/2 κουτί κρέμας γάλακτος (κουτί 200 γραμμαρίων),
2 κουταλιές σοκολάτας σε σκόνη 50% κακάο,
200 γραμμάρια λιωμένης ημι-γλυκιάς σοκολάτας.

Τρόπος προετοιμασίας μους σοκολάτας:
Βάλτε το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε για περίπου 3 λεπτά, ή έως ότου αλλάξει ελαφρώς το χρώμα του καθιστώντας το πιο λευκό και κρεμώδης, στη συνέχεια ρίξτε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μειγμα. Αδειάστε το σε ένα μπολάκι και σφήστε στην άκρη.

Για συναρμολόγηση θα χρειαστούμε:

200 γραμμάρια μπισκότα παπαδοπουλου τα μακρόστενα

Θα τοποθετήσουμε μους λεμονιού στο κάτω μέρος του πυρέξ και θα απλώσουμε καλά σχηματίζοντας ένα στρώμα περίπου 1 και μισό εκατοστό, στη συνέχεια θα φτιάξουμε ένα στρώμα με τα μπισκότα,καλύπτοντας την κρέμα σοκολάτας. Απο πάνω ένα στρώμα μους σοκολάτας, μπισκότα …ακολουθώντας αυτήν την σειρά μέχρι να τελειώσετε με την μους και την κρέμα (η μους τελευταίο στρώμα).


Βάλτε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο. Για διακόσμηση χρησιμοποίησα τριμμένη λευκή σοκολάτα.

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό με Φρουτα | Το πιο ωραίο Μπανόφι

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα φούρνου με πατάτες και λαχανικά
Επόμενο άρθροΤο καλύτερο γεμιστό κέικ καρότου….δε θα φτιάξετε άλλο