Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας | Πανεύκολα Μπισκοτάκια αφρός

Μπισκοτογλυκό με Φρουτα

Συστατικά:

500 γρ. Μπισκότα με σοκολάτα παπαδοπουλου
200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
125g βούτυρο ή μαργαρίνη
200 ml γάλα –
Γλυκό Κομπόστα (κεράσια – ροδάκινο)
Για τη σαντιγί
320 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γραμμαρια τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σπάμε το μπισκότα σοκολάτας και τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ, συνεχίζουμε με τα πτιμπερ και τα ρίχνουμε στο ίδιο μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
Προσθέτουμε και το γάλα. Και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι σαν ζύμη. Όταν συνδυαστούν καλά, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά


Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε το κεράσι κομπόστα (ή ότι άλλο έχετε σε φρούτο) και αναμίξετε καλα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε δίσκο ή φόρμα πασπαλίστε την βάση με λίγο τριμμένο μπισκότο (σκόνη)και δώστε το σχήμα όπως επιθυμείτε


Για την Σαντιγύ.
Τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα του στην κατάψυξη για να παγώσουν.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο και χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να σφίξει τελείως η σαντιγί και να στέκεται.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η σαντιγί.
Στίσιμο Γλυκού
Απλώνουμε την σαντιγί πανω από τα μπισκότα και γύρω γύρω

και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα

Δείτε Επίσης: Μπισκοτογλυκό ψυγείου να γλύφετε τα δάχτυλά σας | Πανεύκολα Μπισκοτάκια αφρός

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη
Επόμενο άρθροΓρήγορη Πίτα με φέτα και μαϊντανό