Δείτε Επίσης: Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα | Η πιο αρχοντική Καλοκαιρινή Πατατοσαλάτα
Σουφλέ πατάτας με τυριά
ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 4 ατομικά σουφλέ
ΧΡΟΝΟΣ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: 4 ευρώ
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
300 γρ. βραστές πατάτες
100 γρ. τριμμένα τυριά (cheddar, gouda, emental)
150 γρ. καπνιστό κοτόπουλο
60 ml γάλα
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγο σκόρδο (σε σκόνη)
βούτυρο (για άλειμμα)
λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βουτυρώνουμε καλά 4 ατομικές θήκες για σουφλέ, τις καλύπτουμε με ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά, σκόρδο σε σκόνη και πιπέρι τινάζοντας να φύγει το περίσσιο.
Αφού βράσουμε, σουρώσουμε και κρυώσουμε ελαφρώς τις πατάτες, τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι.
Στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες ρίχνουμε το καπνιστό κοτόπουλο σε κυβάκια (μπορούμε να αντικαταστήσουμε με μπέικον, ζαμπόν, λουκάνικο κτλ), τα τριμμένα κίτρινα τυριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τους κρόκους από 2 αυγά, ψιλοκομμένο βασιλικό, ελαιόλαδο, γάλα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια των 2 αυγών και την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μπολ με όλα τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα του σουφλέ στις θήκες και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή).
Τοποθετούμε τις θήκες μέσα σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 210 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα σουφλέ.
Αφήνουμε να χλιαρύνουν λιγάκι και απολαμβάνουμε την υπέροχη και γεμάτη γεύση τους!
Με απλά υλικά και σε σύντομο χρόνο έχουμε ένα λαχταριστό ορεκτικό στο τραπέζι μας!
Εγγραφέιτε εδώ στο Κανάλι youtube
Δείτε Επίσης: Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα | Η πιο αρχοντική Καλοκαιρινή Πατατοσαλάτα