Αρνί κατσαρόλας με αγκινάρες πατάτες και καρότα

τέλειο με φρέσκο ψωμί..💛

Συστατικά

Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
6/7 κομμάτια αρνί λαιμός
8 κατεψυγμένες αγκινάρες
6 πατάτες
4/5 καρότα
Αλάτι πιπέρι
ζωμός λαχανικών
Νερό
Φρέσκος άνηθος & μαϊντανός
Χυμός λεμονιού

Μέθοδος

Σοτάρετε τους λαιμούς αρνιού σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι διαφανή.
Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι φρέσκο άνηθο και θυμάρι.
Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικό και αρκετό νερό για να καλύψετε το αρνί.
Μαγειρεύουμε, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι το αρνάκι να αρχίσει να γίνεται τρυφερό (2 ώρες).

Όση ώρα μαγειρεύεται το αρνί, κόβουμε τις κορυφές από τις αγκινάρες κατά 2 εκ. με ένα οδοντωτό μαχαίρι, αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα με τα δάκτυλα μέχρι να φτάσουμε στην ανοιχτόχρωμη «καρδιά» της αγκινάρας (πετάμε τα φύλλα).
Κόβουμε τα κοτσάνια 5 εκ. και ξεφλουδίζουμε το πράσινο εξωτερικό μέχρι να φτάσουμε στην ανοιχτόχρωμη εσωτερική σάρκα.
Με ένα peeler για λαχανικά (τον αποφλοιωτή που ξεφλουδίζουμε τα μήλα ή τα καρότα) λειαίνουμε εξωτερικά, αφαιρούμε τυχόν πράσινες ίνες και μετά αφαιρούμε το εσωτερικό τριχωτό κομμάτι της «καρδιάς» με ένα σφαιρικό κουτάλι-κόφτη ή ένα απλό κουταλάκι.
Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
Στραγγίζουμε καλά τις αγκινάρες και στο τέλος του μαγειρέματος του αρνιού, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Μαγειρεύουμε μέχρι οι αγκινάρες, οι πατάτες και τα καρότα να μαλακώσουν και το αρνί να γίνει πολύ τρυφερό (15 λεπτά).
Στη συνέχεια προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και επιπλέον άνηθο.
Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να το απολαύσετε με φρέσκο τραγανό ψωμί για να απολαυσετε αυτούς τους χυμούς ..

ΠΗΓΗ Mary VirgaraGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή “ΡΙΒΑΝΗ”
Επόμενο άρθροΤο πιο Γρήγορο γλυκό πορτοκάλι σε 5 λεπτά