Υλικά:
Μακαρόνια
Μυζήθρα ξερή, τριμμένη
Ελαιόλαδο
Βούτυρο αγελαδινό
Αυγά
Καπνιστή πάπρικα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε μισό ποτήρι λάδι και λίγο λιγότερο από τη μισή συσκευασία βούτυρο αγελαδινό.
Προσθέτουμε την τριμμένη μυζήθρα και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά να μην κάψει το τυρι
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, τηγανίζουμε τα αυγά μάτια
Σερβίρουμε τα μακαρόνια από πάνω προσθέτουμε μια γενναία ποσότητα από τη σάλτσα με τη μυζήθρα. Τέλος, τοποθετούμε από πάνω δύο τηγανητά αυγά.
Γαρνίρουμε με επιπλέον τριμμένη μυζήθρα, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
H συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη