Υλικά

1 αυγό
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (εγώ χρησιμοποιώ απλό γιαούρτι 2% λιπαρά)
130 γρ. καλαμποκέλαιο
200 γρ. λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κρόκος αυγού
Λίγο γάλα
Σουσάμι (προαιρετικά)
Τυρί της αρεσκείας σας για τη γέμιση

Εκτέλεση

Χτύπησα σ ενα μπολ τοαυγό,στραγγιστό γιαούρτι,καλαμποκέλαιο με σύρμα για 2′ και έριξα μέσα το βούτυρο όχι ζεστό.
Σε άλλο μπολ ανακάτεψα το αλεύρι με το μπεικιν και μισή κ.γ. αλάτι.
Τέλος πρόσθεσα τριμμένο κεφαλοτύρι. Άφησα την ζύμη στο ψυγείο για 15′.
Ετοίμασα δίσκους και γέμισα με τυράκι.Χτύπησα 1 κρόκο με ελάχιστο γάλα και πέρασα τις τυρόπιτες.
Πασπάλισα και λίγο σουσάμι και έψησα στους 190 β για 20′ αέρα προθερμασμένο φούρνο.

Η Συνταγή είναι της κας Γκόλφω Νικολού  και η εκτέλεση της κας Meri Sara