Τηγανιτές Πατάτες με κρεμμύδια

Συστατικά:

5 μέτριες πατάτες
4 φλιτζάνια κρεμμύδια
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και μετά τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και στη συνέχεια κάνουμε φέτες πάχους λιγότερο από 1 εκ.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες, προσαρμόζοντας το αλάτι.
Σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε ή να μετακινείτε το τηγάνι.
Αφού περάσουν τα 8 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Σκεπάζετε ξανά και μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας το τηγάνι κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν στον πάτο.

Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το καπάκι και να συνεχίσετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Σε αυτό το στάδιο θυμηθείτε να μην σοτάρετε τις πατάτες περισσότερες από δύο ή τρεις φορές για να παραμείνουν ανέπαφες.
Το μαγείρεμα έχει πλέον ολοκληρωθεί.
Με μια τρυπητη κουταλα μπορείτε να αφαιρέσετε τις πατάτες και να τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Η νοστιμια τους θα είναι αξεπέραστη.

ΠΗΓΗ: https://eatalianrecipes.com/

Προηγούμενο άρθροΜελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα!
Επόμενο άρθροΠλούσια και γοητευτική: Η αυθεντική συνταγή για Τούρτα «ΠΡΑΓΑ»