Τυροψωμάκια Βουτύρου

Υλικά:

1 πακέτο ξερή μαγιά
100 ml χλιαρό νερό
1 κουπα γιαούρτι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγα
500 γρ αλεύρι
30 γρ βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους για πασπάλισμα
1 κουπα τριμμένο τυρί

Παρασκευή:

• Η μαγιά διαλύεται σε χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη και αφήνεται να φουσκώσει.
• Ένας κρόκος αυγού διαχωρίζεται από τα αυγά για επάλειψη.
• Ρίξτε το προζύμι στο κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μια μαλακή ζύμη με τα άλλα προϊόντα.
• Αφήστε να φουσκώσει στη φωτιά για 30 λεπτά.
• Ανακατεύουμε και χωρίζουμε σε 8 μπάλες, οι οποίες είναι διατεταγμένες σε λαδωμένο ταψί.
• Κάντε μια τρύπα στη μέση του καθενός και βάλτε λίγο βουτυρο.
• Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Καλή απόλαυση